fbpx
Zaznacz stronę

SHAMASA Olej z Rokitnika BIO nierafinowany 50ml

SKU: 2837 Kategoria:

44.02 

Piękny, głęboko pomarańczowy a wręcz czerwony kolor, sprawia, że olejek nadaje skórze wyjątkowy złocisty kolor – najlepszy efekt ( z naszych doświadczeń) osiąga się w połączeniu z innym olejem, dopasowanym do cery)..

35 w magazynie

Rokitnik , historią swoich właściwości, sięga VIII wieku n.e. wspomniany w księgach tybetańskich poświęconych zdrowiu. To niezwykła roślina o cennym składzie i licznych zastosowaniach. Zawiera ponad 190 biologicznie czynnych substancji i 14 witamin! Ten wyjątkowy skład sprawia, że rokitnik świetnie sprawdza się jako ochrona przed UV. Sprawdza się przy odmrożeniach i wszelkich podrażnieniach skóry. Najprzyjemniejszą cechą tego oleju jest jego wyjątkowy kolor – to prawdziwy majstersztyk natury!!

Piękny, głęboko pomarańczowy a wręcz czerwony kolor, sprawia, że olejek nadaje skórze wyjątkowy złocisty kolor – najlepszy efekt ( z naszych doświadczeń) osiąga się w połączeniu z innym olejem, dopasowanym do cery)

My wyjątkowym uczuciem darzymy jojobę i taką mieszankę polecamy – najlepiej połączyć 3 krople jojoba i pół kropli rokitnika – idealna proporcja do uzyskanie nie przesadzonego, ale opalonego koloru skóry. Olej szybko się wchłania a co za tym idzie kolor również.

Właściwości oleju z rokitnika:

  • silnie przeciwzmarszczkowy
  • przyspiesza gojenie
  • pomocny przy wypadaniu włosów, przeciwłupieżowy
  • skutecznie nawilża
  • rozjaśnia przebarwienia
  • absorbuje UV
  • chroni skórę przed czynnikami zewnętrznymi
  • łagodzi odleżyny, oparzenia
  • pomocny przy zmianach trądzikowych

 

INCI: Hippophae rhamnoides ( Seabuckthorn ) Berry Oil

* przed zastosowaniem należy sprawdzić indywidualną reakcję skóry na produkt

Tłoczony na zimno, nierafinowany!

Koszyk

Kategorie produktów

Koszyk
Twój koszyk jest pusty.

Wybierz coś więc i wrzuć do koszyka.